Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2010 | OriginalPaper | Hoofdstuk

21 Behandeling van tand- en kiespijn

Auteur : Paul R. Wesselink

Gepubliceerd in: Endodontologie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Gebitselementen kunnen pijnlijk, en soms zeer pijnlijk, zijn door:
1
dentinetubuli die geopend zijn naar de mondholte, bijvoorbeeld bij blootliggende tandhalzen, bij abrasie en erosie, bij een ongecompliceerde kroonfractuur, bij lekkage langs een restauratie;
 
2
excitatie van de pulpale zenuwvezels door elektrische stroom, bijvoorbeeld bij contact van verschillende metalen in de mond, bij contact met een elektrische pulpatester;
 
3
pulpitis, bijvoorbeeld bij cariës, bij preparatietrauma, bij luxatie, bij onvolledige of volledige fractuur van kroon en/of wortel, bij beweging van fractuurdelen, bij een gecompliceerde kroon-, kroon/wortel- of wortelfractuur (par. 25.2);
 
Voetnoten
1
Engels: trephination.
 
Metagegevens
Titel
21 Behandeling van tand- en kiespijn
Auteur
Paul R. Wesselink
Copyright
2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-7377-2_21