Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-02-2023 | Redactioneel

Botsende waarden?

Auteur: Marc Hoijtink

Gepubliceerd in: Vakblad Sociaal Werk | Uitgave 1/2023

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Sociale rechtvaardigheid is al lange tijd een centraal uitgangspunt van sociaal werk. In de internationale definitie van sociaal werk komen we meer uitgangspunten tegen. Bijvoorbeeld het belang van mensenrechten en respect voor diversiteit. Zulke uitgangspunten staan netjes beschreven in het beroepsprofiel en opleidingsdocumenten, maar eenmaal in het wild, in de dagelijkse werkpraktijk, kunnen zulke kernwaarden al gauw botsen met de buitenwereld. Bijvoorbeeld met beleid of regels van de 'systeemwereld' die 'de leefwereld' van mensen - en het werk van professionals - frustreren. Terwijl die 'leefwereld' van mensen op zichzelf al ingewikkeld genoeg is. In de praktijk kunnen beroepswaarden daarin met elkaar botsen en je voor dilemma's stellen. Het eerste artikel in dit nummer gaat over zo'n potentieel moreel mijnenveld. Sawitri Saharso stelt dat de spanning tussen culturele rechtvaardigheid en genderrechtvaardigheid dilemma's kan oproepen over hoe juist te handelen als sociaal werker. Zo zijn er bijvoorbeeld situaties waarin respect voor cultuur op gespannen voet staat met de rechten van kinderen. Vragen daarover zijn nooit los van de specifieke context te beantwoorden, maar moeten wel altijd gesteld. Want waar rechtvaardigheid, cultuur én gender in het geding zijn, schuurt het altijd, aldus Saharso. Ook Femke Kaulingfreks schrijft over cultuur, maar een heel andere: straatcultuur. In plaats van bijvoorbeeld drillrap en andere uitingen van straatcultuur van jongeren weg te zetten als gevaarlijk of primitief, …
Metagegevens
Titel
Botsende waarden?
Auteur
Marc Hoijtink
Publicatiedatum
01-02-2023
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Vakblad Sociaal Werk / Uitgave 1/2023
Print ISSN: 2468-7456
Elektronisch ISSN: 2468-7464
DOI
https://doi.org/10.1007/s12459-023-1542-0