Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum
THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.
Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.
Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.
Login
Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.
Mentaal actief zijn is goed voor je brein. Zo werken een opleiding en uitdagende baan beschermend tegen dementie. Dit geldt mogelijk ook voor toegang tot boeken in de kindertijd, blijkt uit een internationaal onderzoek dat is gefinancierd door Alzheimer Nederland, en werd geleid door de Canadese onderzoeker Nathan Lewis. Mensen met veel boeken in hun ouderlijk huis leefden ongeveer twee jaar langer zonder cognitieve problemen, dan mensen die weinig tot geen boeken in hun ouderlijk huis hadden. Terwijl de levensverwachting van beide groepen gelijk was. Dat zijn de uitkomsten van een groot internationaal onderzoek onder ruim 32 duizend deelnemers uit 11 Europese landen, waaronder Nederland. In dit onderzoek werden mensen van 50 jaar en ouder jarenlang gevolgd. Verschillende factoren zijn meegenomen, zoals leeftijd, geslacht, opleiding en sociaaleconomische positie tijdens de kindertijd. ‘Het is natuurlijk de vraag of de gevonden effecten echt komen door het aantal boeken in de omgeving, en niet door invloed van bijvoorbeeld de sociaaleconomische positie van de ouders', legt onderzoeker René Melis toe, die vanuit Nederland betrokken was bij het onderzoek. ‘We hebben hier zover mogelijk rekening mee gehouden, en vonden alsnog een verband tussen het aantal boeken in het ouderlijk huis en cognitieve gezondheid op latere leeftijd.' Deze bevindingen sluiten volgens Melis aan bij het idee van een “cognitieve reserve”.