Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

14. Het geneesmiddel in de tandartspraktijk

Auteur : Berry Duizendstra-Prins

Gepubliceerd in: Tandheelkundige kennis voor tandartsassistenten

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In de tandartspraktijk worden medicamenten gebruikt en ook voorgeschreven aan patiënten. Tandartsen mogen alleen geneesmiddelen voorschrijven die op hun vakgebied van belang zijn. Het aantal soorten is dan ook beperkt. Het doel van een voorgeschreven geneesmiddel is niet altijd genezing. Er zijn verschillende toepassingsgebieden van geneesmiddelen. Naast de hoofdwerking kan een geneesmiddel bijwerkingen hebben. Dosering, toedieningswijze en toedieningsvorm kunnen per middel verschillen. Een en ander dient op het recept te worden weergegeven. Dit gebeurt veelal met afkortingen van Latijnse termen.
Bijlagen
Alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers
Metagegevens
Titel
Het geneesmiddel in de tandartspraktijk
Auteur
Berry Duizendstra-Prins
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-0963-4_14