Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

8. Kaders bij de groepssessies

Auteurs : Edith E. M. L. Tjoa, Eelco H. Muste

Gepubliceerd in: Handleiding groepsschematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Angst is het algemene kenmerk bij cluster C-persoonlijkheidsstoornissen. Interventies dienen activerend en ervaringsgericht te zijn. Aandacht voor lichamelijke signalen en letterlijk in beweging komen, zijn behulpzaam om copingmodi te doorbreken. Limited reparenting is belangrijk om aan te sluiten bij onderliggende basisbehoeften die per cliënt kunnen verschillen. Elke cyclus heeft een eigen focus en cliënten maken doelen per cyclus. In de eerste cyclus staat bewustwording van de verschillende modi centraal. In de tweede cyclus verdiept de bewustwording en leren cliënten om te gaan met de modi (modusmanagement). Imaginatie met rescripting wordt in deze fase ingezet. In de derde fase worden cliënten gestimuleerd om ook buiten de sessies veranderingen door te zetten. Het huiswerk is ondersteunend en is steeds aangepast op de fase van de cliënt en de modus die centraal staat. Indien nodig wordt er ingespeeld op de actualiteit, met als doel deze thema’s te integreren in de specifieke sessie.
Metagegevens
Titel
Kaders bij de groepssessies
Auteurs
Edith E. M. L. Tjoa
Eelco H. Muste
Copyright
2021
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2608-2_8