Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-02-2011 | Kort

Rivastigmine werkt niet tegen delier op de ic

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Critical Care | Uitgave 1/2011

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Rivastigmine is niet geschikt om delirante patiënten op de ic te behandelen. Sterker nog: het verdiept en verlengt het delier bij patiënten op de ic en is geassocieerd met een hogere sterfte. Dat blijkt uit grondige bestudering van de gegevens van de eerste grote RCT naar het effect van rivastigmine, die eerder dit jaar om veiligheidsredenen werd afgebroken. Maarten van Eijk en zijn medeauteurs van UMC Utrecht publiceerden de resultaten van deze analyse inThe Lancet (2010; doi:10.1016/S0140-6736(10)61855-7). Patiënten in de rivastigminegroep kregen meer benzodiazepinen, haloperidol en propofol; ze lagen langer in coma en bleven langer op de ic. De veiligheidscommissie van deze Ne der landse dubbelblinde, multicenter-trial greep in toen na inclusie van 107 per sonen meer patiënten bleken te overlijden in de interventiegroep (n = 12; 22%), dan in de placebogroep (n = 4; 8%). Er is een kleine kans (7%) dat dit verschil op toeval berust. Uit tussentijdse analyses bleek echter geen duidelijk gunstig effect van rivastigmine. Daarom werd de trial gestaakt. Ook na uitgebreide analyse van de beschikbare onderzoeksresultaten is er nu geen betere verklaring gevonden voor de ongunstige uitkomsten in de rivastigminegroep dan het middel zelf of toeval. …
Metagegevens
Titel
Rivastigmine werkt niet tegen delier op de ic
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-02-2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Critical Care / Uitgave 1/2011
Print ISSN: 1574-4280
Elektronisch ISSN: 1875-7081
DOI
https://doi.org/10.1007/s12426-011-0010-3