Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

5. Verpleegkundigen & ICF vanuit gezondheid

Auteur : Dr. Barbara Sassen

Gepubliceerd in: Verplegen vanuit ambitie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Gezien vanuit de ICF (International Classification of Functioning, Disability and Health) zouden verpleegkundigen zich moeten richten op het optimaliseren van de gezondheidstoestand en het signaleren van gezondheidsrisico’s die kunnen leiden tot een verslechtering van de gezondheidstoestand. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) benadrukt het belang om gezondheid te bekijken in een bredere context. Zij staan een visie voor waarin de gezondheidsstatus wordt verbeterd door het uitbreiden van gezondheid. Concreet wordt daarbij gedoeld op het voorkomen van ziekten, het voorkomen van gezondheidsverschillen. Het accent moet liggen op gezondheidsbevordering, op (het uitbreiden van) gezondheid.
Metagegevens
Titel
Verpleegkundigen & ICF vanuit gezondheid
Auteur
Dr. Barbara Sassen
Copyright
2021
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2604-4_5