Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-09-2012

woorden vooraf

Auteurs: Vincent Koppelmans, Bert van Dien

Gepubliceerd in: Neuropraxis | Uitgave 4/2012

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Wanneer een patiënt een lichaamsdeel niet kan bewegen terwijl daarvoor geen neurologische of andere somatische verklaring wordt gevonden, spreekt men van een SOLK-verlamming (SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Is er daarbij sprake van een bijkomend psychologisch conflict, dan spreekt men doorgaans van een conversiestoornis. Marije van Beilen en Elouise Koops gebruiken in hun artikel de term parese in plaats van conversie omdat er geen duidelijkheid is omtrent de precieze rol van psychosociale factoren bij SOLK. Wel is evident dat er bij patiënten met somatisch onvoldoende verklaarde verlammingen sprake is van abnormale hersenactiviteit. Naast abnormale activiteit in frontale en mediale gebieden, is er ook verlaagde activiteit in de pariëtale gebieden gevonden. Deze verlaagde activiteit zou te maken kunnen hebben met een kwetsbaarheid voor het ontwikkelen van genoemde symptomen en met de emotionele aspecten die hierbij komen kijken, maar het is nog te vroeg om hier conclusies aan te verbinden. De auteurs opperen dat een belangrijke klinische toepassing van fMRI- onderzoek bij SOLK behandeling met rTMS kan zijn. Het effect van deze therapie wordt onderzocht. …
Metagegevens
Titel
woorden vooraf
Auteurs
Vincent Koppelmans
Bert van Dien
Publicatiedatum
01-09-2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Neuropraxis / Uitgave 4/2012
Print ISSN: 1387-5817
Elektronisch ISSN: 1876-5785
DOI
https://doi.org/10.1007/s12474-012-0018-0