Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

2015 | OriginalPaper | Hoofdstuk

1. Inleiding

Auteurs : Marike van der Schaaf, Juultje Sommers

Gepubliceerd in: Evidence statement voor fysiotherapie op de intensive care

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat met fysiotherapie de gevolgen van ernstige ziekte, bedrust en inactiviteit voor het bewegend functioneren kunnen worden beperkt en dat dit veilig kan worden uitgevoerd bij intensive care patiënten.
De belangrijkste aangrijpingspunten voor de fysiotherapie op de intensive care zijn het voorkómen en behandelen van de gevolgen van een opname op de intensive care (zoals deconditionering en op intensive care verworven spierzwakte van functies van het bewegingssysteem en het ademhalingsstelsel).
Het evidence statement voor fysiotherapie op de intensive care, opgesteld volgens de systematiek van evidence-based richtlijnontwikkeling, bevat aanbevelingen voor het diagnostisch en therapeutisch proces met betrekking tot de veiligheid, interventies en het gebruik van klinimetrie binnen de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF) en is gericht op functies en activiteiten van het bewegingssysteem.
Metagegevens
Titel
Inleiding
Auteurs
Marike van der Schaaf
Juultje Sommers
Copyright
2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-0908-5_1