Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2018 | OriginalPaper | Hoofdstuk

5. Spijsvertering

Auteurs : L.-L. Kirchmann, Gijs Geskes, Ronald de Groot, Marc van Heyningen

Gepubliceerd in: Anatomie en fysiologie van de mens

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Met de term ‘spijsvertering’ wordt het geheel van processen bedoeld die leiden tot de afbraak (vertering) van het voedsel tot stoffen die kunnen worden opgenomen en gebruikt door het lichaam. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de mechanische spijsvertering en de chemische spijsvertering. Onder de eerstgenoemde vorm valt het proces van de fysieke afbraak van grote brokken voedsel tot kleinere brokken, waar de spijsverteringsenzymen op kunnen inwerken. De tweede vorm is het afbreken van voedsel tot kleine moleculen die door het lichaam kunnen worden opgenomen en gebruikt. De spijsvertering vindt plaats in het spijsverteringsstelsel of maag-darmkanaal, dat in dit hoofdstuk wordt beschreven.
Metagegevens
Titel
Spijsvertering
Auteurs
L.-L. Kirchmann
Gijs Geskes
Ronald de Groot
Marc van Heyningen
Copyright
2018
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1802-5_5