Skip to main content

Welkom bij THIM Hogeschool voor Fysiotherapie & Bohn Stafleu van Loghum

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL. Heb je een vraag, neem dan contact op met helpdesk@thim.nl.

Registreer

Om ook buiten de locaties van THIM, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van THIM.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-07-2015 | Spectrum

Zout, verzadigd vet en suikergehalten van bewerkte voedingsmiddelen

Auteur: Liesbeth Temme

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 7/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Begin 2014 is het “Akkoord Verbetering Productsamenstelling” 1,2 getekend. In dit Akkoord spreken de partijen af de gehaltes zout, (verzadigd) vet en suiker in voedingsmiddelen te verlagen en het voor consument makkelijker te maken om minder calorieën te consumeren, het aanpassen van de portiegroottes en consumptie van groenten en fruit te stimuleren. Het uiteindelijke doel van de afspraken is de inname van genoemde nutriënten op populatieniveau te verbeteren. De herformuleringsmonitor van het RIVM houdt bij hoe de samenstelling van voedingsmiddelen verandert.
Literatuur
1.
go back to reference VWS. Landelijke nota gezondheidsbeleid. Gezondheid dichtbij. Den Haag: VWS, 2011. VWS. Landelijke nota gezondheidsbeleid. Gezondheid dichtbij. Den Haag: VWS, 2011.
2.
go back to reference Akkoord Verbetering Productsamenstelling zout, verzadigd vet, suiker (calorieën). Den Haag: januari 2014. Akkoord Verbetering Productsamenstelling zout, verzadigd vet, suiker (calorieën). Den Haag: januari 2014.
3.
go back to reference Temme EHM, Westenbrink S, Toxopeus IB et al. Natrium en verzadigd vet in beeld. RIVM briefrapport 350022002. Bilthoven: RIVM, 2013. Temme EHM, Westenbrink S, Toxopeus IB et al. Natrium en verzadigd vet in beeld. RIVM briefrapport 350022002. Bilthoven: RIVM, 2013.
4.
go back to reference Milder IEJ, Toxopeus IB, Westenbrink S, Bogaard CHM van den, Raaij JMA van, Temme EHM. Mono- en disacharidengehalten van voedingsmiddelen. Uitgangssituatie voor het bepalen van veranderingen in productsamenstelling. RIVM Briefrapport 2015-0035. Bilthoven: RIVM, 2015. Milder IEJ, Toxopeus IB, Westenbrink S, Bogaard CHM van den, Raaij JMA van, Temme EHM. Mono- en disacharidengehalten van voedingsmiddelen. Uitgangssituatie voor het bepalen van veranderingen in productsamenstelling. RIVM Briefrapport 2015-0035. Bilthoven: RIVM, 2015.
5.
go back to reference Temme EHM, Milder IEJ, Westenbrink S, Toxopeus IB, Bogaard CHM van den, Raaij JMA van. Monitoring productsamenstelling voor zout, verzadigd vet en suiker. RIVM Herformuleringsmonitor 2014. RIVM Briefrapport 2015-0034. Bilthoven: RIVM, 2015. Temme EHM, Milder IEJ, Westenbrink S, Toxopeus IB, Bogaard CHM van den, Raaij JMA van. Monitoring productsamenstelling voor zout, verzadigd vet en suiker. RIVM Herformuleringsmonitor 2014. RIVM Briefrapport 2015-0034. Bilthoven: RIVM, 2015.
6.
go back to reference Hendriksen MA, van Raaij JM, Geleijnse JM et al. Monitoring salt and iodine intakes in Dutch adults between 2006 and 2010 using 24 h urinary sodium and iodine excretions. Public Health Nutr 2014;17:1431-8.CrossRefPubMed Hendriksen MA, van Raaij JM, Geleijnse JM et al. Monitoring salt and iodine intakes in Dutch adults between 2006 and 2010 using 24 h urinary sodium and iodine excretions. Public Health Nutr 2014;17:1431-8.CrossRefPubMed
Metagegevens
Titel
Zout, verzadigd vet en suikergehalten van bewerkte voedingsmiddelen
Auteur
Liesbeth Temme
Publicatiedatum
01-07-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 7/2015
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-015-0095-6